Cum se recunoaste mierea contrafacuta

0
(0)

Miere de albineMedicament, răsfăț dulce și simbol al iubirii, mierea a fost descoperită încă din timpuri străvechi și folosită îndelung pentru pentru proprietățile ei miraculoase. Mierea este unul dintre cele mai complete, benefice și eficiente alimente cunoscute până acum.

Dacă aveţi dubii că mierea cumpărată este contrafacuta va prezentam câteva teste considerate sigure de specialişti.

  • Amestecaţi mierea în apă. Mierea naturală are densitatea de 1,4 ori mai mare decât apa și nu se dizolvă. Mierea ar trebui să cadă la fund și să nu se împrăștie rapid în apă. Cea contrafacută are o densitate mai mică și ar trebui să se dizolve.
  • Mierea ar trebui să aibă aroma plantelor din care este culeasă. De obicei, mierea falsificată este doar dulce, fără nici o aromă.
  • Introduceți o lingură în borcan, apoi ridicați-o și lăsați să curgă mierea. Dacă mierea curge continuu, fără să se desprindă în picături, atunci cel mai probabil mierea este naturală. Mierea de salcâm este putin mai fluidă decât cea de floarea soarelui sau polifloră. Cea de mană (muguri de brad) este cea mai densă.
  • Ţineţi un chibrit aprins deasupra unei linguriţe de miere. Dacă e naturală, mierea se va topi şi nu va începe să sfârâie imediat.
  • Încălziţi o bucată de sârmă inoxidabilă şi introduceţi-o în miere. Un produs de calitate se va lipi de metal şi nu se va prelinge înapoi în borcan când sârma e scoasă din miere.
  • Puneți o bucată de pâine veche în miere. După 10 minute ar trebui ca pâinea să fie în stare solidă, ci nu să se înmoaie.
  • Puneţi puţină miere pe o foaie de hârtie. Dacă pata umedă se răspândeşte pe suprafaţa hârtiei, atunci mierea este contrafăcută.
  • Mierea de floarea soarelui și cea polifloră cristalizează. Dacă ați cumpărat miere și după 2-3 luni nu are deloc mici cristale, e posibil ca aceasta să fi fost contrafacută. Mierea poate redeveni fluidă dacă este pusă în apă caldă, maximum 40 de grade. Dacă temperature apei este mai mare își pierde din proprietăți (de aceea nu este indicat să puneți miere în ceaiul fierbinte). De menționat că mierea de salcâm și cea de mană cristalizeaza foarte greu, dupa aproximativ un an.
  • Puneți miere într-o lingură apoi amestecați cu un creion chimic aproximativ un minut. Dacă mierea se colorează este posibil să nu fie naturală. În cazul în care culoarea nu i se modifică, este naturală.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0