Ioan Gyuri Pascu a murit

0
(0)
Ioan Gyuri Pascu
Ioan Gyuri Pascu, foto gandul.info

Ioan Gyuri Pascu a murit acasa, luni 26 septembrie 2016, in jurul orei 5,00 dimineata, in urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu a suferit un infarct şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu, nascut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician si actor, membru al grupului de umor Divertis, din anul 1987.

 S-a lansat in cariera muzicala in anul 1982 si de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae. A cantat impreuna cu grupurile The Blue Workers, Pacific.

A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numara “Mixed grill” (1993), “Masina cu jazzolina” (1994) si “Ganduri nevinovate” (1997).

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

VIDEO – Ioan Gyuri Pascu – Melancolie:

https://youtu.be/s1tcVDJR5pA

VIDEO DIVERTIS – Ioan Gyuri Pascu – Balada Shogunului 1991:

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0