Echinocţiul de toamnă – incepe toamna astronomică

0
(0)
echinoctiul de toamna
echinoctiul de toamna; foto www.infoo.ro

Echinocţiul de toamnă, momentul care marchează începutul toamnei astronomice, când noaptea este egală cu ziua, informează site-ul Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

Actualizare:  Echinocţiul de toamnă 2021, când Soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, va avea loc pe 22 septembrie, la ora 22:21. Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea de pe 26 septembrie. În emisfera nordică durata zilei scade, iar în cea sudică creşte.

 

Echinocţiul are loc de două ori pe an. Primul este când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, la 21 martie, reprezentând echinocţiul de primăvară în emisfera nordică şi echinocţiul de toamnă în cea sudică. Al doilea echinocţiu al anului este când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, la 23 septembrie, reprezentând echinocţiul de primăvară în emisfera sudică şi echinocţiul de toamnă în emisfera nordică.

Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

Din punct de vedere astral, pe 22 septembrie, în ziua echinocţiului de toamnă, Soarele păraseşte zodia Fecioarei şi intră în Balanţă.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0