Europa, unul dintre sateliții planetei Jupiter, ar putea ascunde Viata

0
(0)

europa jupiter moon
foto
Specialistii NASA aduc vești incredibile pentru întreaga omenire. Au descoperit forme de viață la suprafața unuia dintre sateliții celei mai mari planete din Sistemul Solar. Analizand noile imagini preluate de telescopul spațial Hubble astronomii NASA au confirmat existenţa unor nori de vapori de apă care erup de la suprafața Europei, unul dintre sateliții planetei Jupiter.

“Oceanul Europei este considerat unul dintre cele mai promițătoare locuri care ar putea adăposti viață din sistemul solar”, susține Geoff Yoder, administrator al Directoratului Științific al Misiunilor NASA de la Washington. “Acești nori de vapori, dacă există într-adevăr, ar putea să ne ofere o altă modalitate (mai facilă n.r.) de a aduna mostre din subsolul Europei”, a adăugat el, conform Realitatea.

În decembrie 2012, telescopul Hubble a detectat ceea ce păreau a fi nori din vapori de apă care se extindeau până la 200 de kilometri în spațiu, dinspre polul sud al Europei. Această informație, făcută publică în 2013, pare a fi confirmata de noile descoperiri.

Mai multe detalii in comunicatul oficial NASA aici

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0