24 ianuarie devine Zi de Sarbatoare Nationala

5
(1)
Alexandru Ioan Cuza
Alexandru Ioan Cuza; foto romanialibera.ro

Camera Deputaților a adoptat marti, 6 septembrie 2016, legea prin care ziua de 24 ianuarie devine zi de sărbătoare națională. Astfel, romanii vor avea inca o zi libera.

Data de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane este declarata zi nelucratoare adaugandu-se celorlalte sarbatori legale – 1 si 2 ianuarie; prima si a doua zi de Pasti; 1 mai; prima si a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei; 1 decembrie; prima si a doua zi de Craciun.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Actualizare: Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 7 octombrie 2016, legea prin care 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, devine zi liberă nelucrătoare. 

Save

Save

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1