ALS Ice Bucket Challenge …povestea adevarata

0
(0)

Povestea adevarata care a dus la popularizarea mondiala pentru Campania ALS Ice Bucket Challenge este urmatoarea: Primele miscari au inceput la inceputul lui 2014 in SUA. La 30 iunie 2014 un post de televiziune a prezentat un filmulet despre unele manifestari. Dar inceputul fenomenului viral pare a fi provocat de Corey Griffin care a hotarat sa-si ajute prietenul Pete Frates, un fost jucator de baseball diagnosticat cu scleroza amiotrofica laterala. Acesta a postat un filmulet si l-a promovat prin Twitter.

Totul a urmat ca un tavalug si a transformat “provocarea galetii de gheata” (“Ice Bucket Challenge”) intr-o adevarata campanie umanitara mondiala. Pana la 27 august 2014 s-au strans peste 80 milioane dolari in conturile Organizatiei ALS.

VIDEO ALS Ice Bucket Challenge:

In ce consta provocarea “Ice Bucket Challenge”:

În termen de 24 de ore de la acceptarea provocarii participanții trebuie să înregistreze un videoclip. În primul rând, ei trebuie să anunțe acceptarea provocării, urmată de turnarea pe cap dintr-o găleată de apă si gheață. Apoi, participantul poate solicita o provocare pentru alte persoane.

Participantii pot alege sa refuze sau sa efectueze provocarea, dar in ambele cazuri ei doneaza o suma pentru organizatie. Intr-o versiune a provocării, participantul este așteptat sa doneze 10 dolari în cazul în care s-au turnat apă cu gheață peste capul lui sau 100 dolari în cazul în care nu a acceptat provocarea.

Doritorii pot dona direct prin intermediul Organizatiei

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0