Cum arata cruzimea in antichitate

5
(1)

Cranii spulberate si putereNoi descoperiri arheologice arata ca aristocratii peruvieni isi mutilau vecinii saraci pentru a-i speria.

In necropola El Trigal au fost descoperite de curand cateva cadavre deformate apartinand unei comunitati din provincial Nazca, Peru, datand inca din primul secol anno domini.

Arheologii sugereaza ca in acea perioada comunitati mai bogate, aflate in apropierea celei descoperite incercau sa transmita mesaje ale “puterii lor” prin violenta, mai precis prin mutilarea membrilor comunitatii alaturate.

Atunci cand ia nastere o clasa dominanta, aceasta cauta intodeauna un mechanism prin care sa induca frica, afirma Pedro Castro – Martinez de la Universitatea Autonoma din Barcelona (UAB), care a realizat dealtfel si un studiu asupra cadavrelor. “Puterea elitei este exercitata si mentinuta prin forta si frica.” Mutilarile pot face parte din multimea de tactici menite sa induca frica.

Picioare rupte si strambe

Mormintele descoperite la El Trigal sunt extreme de simpliste, indicand un grad de saracie mare. Saracia din aceasta zona este contemporana cu inflorirea orasului vecin Cahuachi, un conglomerat puternic de aristocrati.

Majoritatea corpurilor descoperite prezinta urme de violenta: picioare rupte, oase mutilate, etc.

Conducatorii aristocrati ai Cahuachi foloseau masuri agresive pentru a pastra la distanta populatia saraca din Nazca.

Cranii spulberate si putere

Se pare ca dezmebrarile nu sunt singurele acte de mutilare, si cu siguranta nici cele mai violente, un corp descoperit la El Trigal arata adevarata fata a puterii bogatiei din Peru in antichitate: un craniu sub forma de con, profound afectat de lovituri.

Craniile sub forma de con descoperite la El Trigal erau se pare obtinute prin bandajarea capetelor copiilor inca de cand erau mici – metoda ce parea foarte stranie si pentru care nu s-a gasit inca o explicatie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1