Emmanuel Macron este noul Presedinte al Frantei

0
(0)

Emmanuel Macron Presedinte Franta
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (39 de ani), devenit duminica, 7 mai 2017, cel mai tanar presedinte din istoria Frantei, dupa o ascensiune rapida in politica, a absolvit trei facultati si va fi primul lider de la Palatul Elysee cu studii serioase de Filosofie.

Fost bancher de investitii, cu o avere consistenta, Macron a fost asistentul filosofului Paul Ricoeur, unul dintre marii ganditori francezi ai secolului XX, si a fost promovat in politica de Francois Hollande.

Ca ministru al Economiei in Guvernul socialist, s-a remarcat sustinand mai degraba politici de dreapta. In aprilie 2016 a fondat miscarea de centru En Marche!, o entitate intre partid politic si miscare cetateneasca, alaturi de care, in doar un an, a reusit sa castige alegerile prezidentiale.

Noul presedinte al Frantei este adeptul unei UE puternice si al unei reforme consistente a blocului comunitar, cu impact inclusiv asupra Romaniei.

Emmanuel Macron ar urma sa isi preia, pe 14 mai, mandatul de presedinte al Frantei.

“Voi apara Franta, voi apara Europa, civilizatia noastra e in joc. Stiu ca multi si-au exprimat anexietatea si indoielile la vot. E datoria mea sa am grija de ei, de securitatea lor”, a afirmat el intr-un discurs tinut imediat dupa aflarea primelor rezultate ale alegerilor.

Mai multe detalii despre Emmanuel Macron aici si aici.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0