Mircea Ionescu Quintus implineste 100 de ani

0
(0)

Mircea Ionescu Quintus
Mircea Ionescu Quintus
Mircea Ionescu Quintus s-a născut pe 18 martie 1917, într-o familie de vechi liberali. Tatăl său, Ion Ionescu Quintus, a deţinut nu mai puţin de nouă mandate de parlamentar din partea PNL, iar fiul i-a urmat atât în cariera de jurist, cât şi în afinitatea politică pentru liberalism.

Mircea Ionescu Quintus este scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor, el publicând mai multe volume de epigrame. Una dintre acestea a rostit-o anul trecut pe scenă, cu ocazia aniversării a 99 de ani: ” Spre suta anii se adună / Ca prin păduri, semeţii brazi / Şi s-or găsi destui să spună / Ce mai înseamnă suta azi?”.

In plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

În 2002, a fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu ”Steaua României” în grad de cavaler. Vineri, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani, Mircea Ionescu Quintus va primi o nouă decoraţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis, ”Steaua României” în grad de ofiţer.

În 2009 a primit de la preşedintele Traian Băsescu gradul de general de brigadă în retragere.

VIDEO Interviu cu Mircea Ionescu Quintus, ianuarie 2016:

Mai multe detalii aici

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0