Orasul Interzis

0
(0)
Orasul Interzis
Orasul Interzis

Construit în numai 14 ani, în perioada Dinastiei MingOrasul Interzis a fost, până în urmă cu un aproape un secol, reşedinţa de iarnă a împăraţilor Chinei. Mărturie au rămas cele peste un milion de relicve istorice de o inestimabilă valoare.

Cinci secole de istorie a Chinei sunt adunate în 10.000 de camere mobilate care se află între zidurile Oraşului Interzis.

Punct-cheie ale Oraşului Interzis, Piaţa Armoniei Supreme, este prima în care pătrunzi şi este străbătută de o apă peste care au fost clădite nu mai puţin de cinci poduri, simbol al celor cinci virtuţi umane: înţelepciune, credinţă, dreptate, ordine şi bunăvoinţă.

Urmează Poarta Armoniei Supreme şi, în centrul Oraşului Interzis, punct maxim de interes se află trei construcţii aproape identice, din marmură – Sala Armoniei Perpetue, Sala Armoniei Supreme şi Sala Armoniei Menţinute. Înaintând către nord, spre ieşire, treci de Poarta Viitorului Norocos şi de Poarta Marilor Înaintaşi pentru a pătrunde, prin Poarta Purităţii Cereşti, către o altă curte interioară, precedata de ceasul solar.

Orasul Interzis se intinde pe o suprafata de 72 de hectare, din care numai 15 sunt ocupate de constructii.

 sursa foto: romanian.cri.cn

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0

2 thoughts on “Orasul Interzis”

Comments are closed.