Campionul mondial la GO invins de programul Google, AlphaGO

0
(0)
Jocul de GO
foto hetel.ro

Lee Se-dol, campionul mondial la GO, a fost invins in primul meci organizat de Google cu ​programul de inteligenta artificiala AlphaGO.

Actualizare 15 martie: Astazi s-a desfasurat ultimul meci din intalnirea AlphaGO vs Campionul mondial la jocul de Go, iar programul de inteligenta artificiala dezvoltat de Google DeepMind a castigat si acum, scorul total fiind 4-1. Lee Sedol a declarat ca singura victorie obtinuta este cea mai importanta din cariera sa, el aratandu-se socat de cat de bine a jucat computerul.

Actualizare 12 martie: Programul de inteligenta artificiala creat de Google, AlphaGO, a castigat si meciul cu numarul trei impotriva campionului mondial la jocul de Go.

Actualizare 10 martie 2016:  Lee Sedol a pierdut si al doilea joc impotriva AlphaGo. Scorul este 2 la 0 si mai urmeaza 3 jocuri.

GO este un joc de strategie ce consta in plasarea unor piese albe si negre (stones) pe o tabla 19X19 cu 361 de pozitii. Este unul dintre cele mai complicate jocuri, in el contand foarte mult intuitia de moment, de aici si greutatea de a dezvolta un program. Scopul este sa controlezi peste jumatate din tabla de joc.

Echipa DeepMind de la Google a realizat un program de inteligenta artificala numit programul AlphaGo si l-a antrenat in trei etape, prima fiind analizarea a 30 de milioane de mutari din jocurile celor mai buni campioni. Apoi, computerul a simulat milioane de jocuri, iar in etapa a treia a acumulat cunostiinte intuitive despre cele mai potrivite mutari potrivite intr-un joc de lunga durata. Puterea de calcul si capacitatea de procesare ajuta programul sa acumuleze din ce in ce mai multe informatii pe masura ce joaca.

Daca reuseste sa castige 3 din 5 jocuri Lee Se-dol va castiga 1 milion de dolari.

Mai multe detalii despre programul Google aici.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0