Care sunt romanii din lista celor mai importanţi 100 de inovatori din Europa Centrală şi de Est

0
(0)

Res Publica în colaborare cu Visegrad Fund, Google şi Financial Times au anunţat lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est.

Pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei se afla si 3 romani:

Ionuţ Budişteanu
Ionuţ Budişteanu; foto 0-100.hotnews.ro

Ionuţ Alexandru Budişteanu este student al Universităţii din Bucureşti. Programează de mai mult de nouă ani şi a fost implicat în peste 50 de proiecte de acest tip. Ionuţ este membru al celei mai mari organizaţii mondiale dedicate ştiinţelor informatice – ACM (Association for Computing Machinery) şi al celei mai mari asociaţii pentru tehnologii avansate, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). A fost nominalizat de revista TIME ca unul dintre cei mai influenţi tineri din 2013. Proiectul unei maşini fără şofer, la un cost redus, realizat de Ionuţ a câştigat primul loc şi un premiu de 75.000 dolari la competiţia Intel International Science and Engineering Fair. Prototipul lui a scos în evidenţă potenţialul construirii în serie de maşini autonome.

Paul-Andre Baran
Paul-Andre Baran; foto www.futurecommunities.ro

Paul-Andre Baran este născut în Los Angeles. În ultimii trei ani, Paul a administrat programul Biblionet, de 26,9 milioane de dolari, al fundaţiei Bill & Melinda Gates, menit să reformeze bibliotecile publice din România. Paul trăieşte şi munceşte în România de peste 12 ani, timp în care a oferit asistenţă tehnică pentru British Council în dezvoltarea centrelor de pregătire regionale ale administraţiei publice din România. El a administrat şi programele de guvernanţă locală finanţate de USAID (The United States Agency for International Development) şi a fost consultant pentru guvernanţă locală al Preşedinţiei României.

Cristian Botan
Cristian Botan; foto www.youtube.com

Cristian Botan este creatorul portalului jobs.gov.ro, realizat cu scopul combaterii nepotismului în administraţie. Apariţia acestui instrument online a deschis drumul către transparenţa în administraţia publică în România. Întreprinzător şi doctorand, Cristian Botan a fost cooptat de premierul României în poziţia de consilier de transparenţă. Cristian a demarat alte cinci proiecte online, care au ca ţintă transparentizarea administraţiei publice: date.gov.ro, internship.gov.ro, online.gov.ro, petitii.gov.ro, transparenta.gov.ro.

Lista completă a celor 100 de inovatori din Europa Centrală şi de Est este disponiblă la adresa  www.ne100.org.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0