Grupul Samsung a fost înfiinţat în 1938 de Lee Byung Chul, care a murit în 1987 fără a lăsa un testament. Fiul sau, Lee Kun Hee, a preluat atunci controlul companiei, care se ocupa la acea vreme cu peşte congelat şi legume proaspete. Avocatul său susţine că Lee Byung Chul, figura patriarhală a familiei, şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa ca Lee Kun Hee să preia controlul afacerii.
Lee Kun Hee a avut mai multe experienţe neplăcute în justiţie. El a fost condamnat în 1996 pentru mituirea foştilor preşedinţi Chun Doo Hwan şi Roh Tae Woo, dar a fost graţiat un an mai târziu de preşedintele Kum Young Sam.
În 2008, Lee Kun Hee a fost nevoit să demisioneze din funcţia de preşedinte al Samsung Group şi Samsung Electronics după ce a fost acuzat de evaziune fiscală. Omul de afaceri a beneficiat în 2009 de o nouă amnistie prezidenţială şi a revenit în 2010 la conducerea companiei.
Averea lui Lee Kun Hee, cel mai bogat sud-coreean, este estimată la 11,2 miliarde de dolari pe baza activelor cunoscute publicului larg.
Afacerea de familie Samsung Group controlează peste 80 de companii care construiesc sau produc de la vehicule blindate şi artilerie pentru armata Coreei de Sud la vase petroliere, parcuri de distracţie şi clădiri de apartamente. Gigantul industrial generează aproximativ 20% din Produsul Intern Brut al Coreei de Sud.
Samsung Electronics a realizat 44% din veniturile Samsung Group în 2011.
În luna decembrie 2012, fiul lui Lee Kun Hee, Lee Jae Yong, a fost promovat vicepreşedinte al Samsung Electronics.
Fratele şefului Samsung, Lee Maeng Hee, şi sora sa, Lee Sook Hee, care nu au vreo funcţie în grup, au apelat la justiţie în februarie 2012 împreună cu alte trei rude pentru a obţine participaţii semnificative la Samsung.NU au avut insa succes un tribunal respingand cerearea acestora.