100 de ani de Vanatori de Munte

0
(0)
centenar Corpul Vânătorilor de Munte
foto Fortele Terestre Romane

La 3 noiembrie 2016, se împlinesc 100 de ani de când, în baza Ordinului Marelui Cartier General nr. 294, a luat fiinţă „Corpul Vânătorilor de Munte” din Bucureşti.

Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat cu prilejul sărbătoririi zilei Vânătorilor de Munte a fost publicat pe Pagina oficial de Facebook a Fortelor Terestre Romane.

“La 3 noiembrie 2016, se împlinesc 100 de ani de când, în baza Ordinului Marelui Cartier General nr. 294, a luat fiinţă „Corpul Vânătorilor de Munte” din Bucureşti.
În contextul în care, în toamna anului 1916 poporul român trecea prin momente dificile, datorate desfăşurării nefavorabile a campaniei militare împotriva Puterilor Centrale, decizia de înfiinţare a trupelor de vânători de munte a adus un plus de tărie, de speranţă şi încredere în forţa oştirii române.
Confirmarea valorii acestor trupe de elită s-a realizat în luptele din 1917, de la Coşnea şi Cireşoaia, în campaniile militare ale anilor 1918-1919 şi în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
Această zi reprezintă un moment de cinstire solemnă a eroilor vânători de munte, care au luptat şi s-au jertfit de-a lungul anilor, pentru promovarea şi apărarea idealurilor naţionale.
Este şi motivul pentru care istoria vânătorilor de munte din Armata României, nu poate fi disociată de cea a poporului nostru, atât timp cât, momentele de cumpănă ale existenţei noastre au putut fi depăşite numai cu sprijinul decisiv al oştirii şi, implicit, al apărătorilor crestelor alpine.
Participarea cu succes la misiunile desfăşurate în afara teritoriului naţional, creşterea competenţei la toate nivelurile şi calitatea factorului uman, constituie premise certe că vom avea structuri de vânători de munte dimensionate corect, structurate optim, înzestrate modern, cu personal instruit la standardele NATO, apte să îndeplinească o gamă largă de misiuni.
La zi aniversară, vă mulţumesc pentru realizările de până acum şi vă urez succes în îndeplinirea proiectelor de viitor, reuşite profesionale şi personale, sănătate, dumneavoastră şi celor pe care-i preţuiţi!

LA MULŢI ANI!”

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0